پیتر لینچ – کتاب های پیتر لینچ – توصیه های پیتر لینچ
پیتر لینچ
پیتر لینچ (Peter Lynch) یکی از بزرگترین سرمایه گذاران و مدیران صندوق قرن بیست و یکم به حساب می آید. وی به دلیل فعالیت خود در صندوق Fidelity Magellan معروف شد. او یکی از مدیران افسانهای وال استریت است که استراتژی «سهامی را بخرید که میشناسید» وی شهرت زیادی دارد.
پیتر لینچ متولد ۱۹ ژانویه ۱۹۴۴ در بوستون ، ایالات متحده ، پیتر لینچ قبل از فارغ التحصیلی در سال ۱۹۶۵ در دانشکده بازرگانی وارتون و دانشگاه پنسیلوانیا تحصیل کرد. وی بعنوان تحلیلگر در Fidelity Investments استخدام می شود.
وی مدیریت یکی از بزرگترین صندوق های سرمایه گذاری مشاع را برعهده داشت که ارزش آن از ۲۰میلیون دلار در سال ۱۹۷۷ به ۱۴میلیارد دلار در سال ۱۹۹۰ رسید. وی نیز معتقد بود باید شرکتی را که در آن سرمایه گذاری می شود به خوبی شناخت و با دانش کافی اقدام به خرید آن کرد.
از سبک سرمایه گذاری او به عنوان یک سبک سازگار با محیط اقتصادی در آن زمان یاد می شود، اما لینچ همیشه تاکید کرده است که شما باید بتوانید استراتژی معاملاتی خودتان را پیدا کنید.
عقاید مهم پیتر لینچ
از دانش خود برای انتخاب سهام مناسب استفاده کنید. به عنوان کارمند شما بهتر از تحلیلگران دیگر در مورد صنعت خود دانش دارید و به عنوان مصرف کننده نیز با جستجو در محصولات، شرکت بهتر را می توانید پیدا کنید.
شرکت های انتخابی خود را دسته بندی کنید. لازم نیست خیلی دسته بندی دقیقی داشته باشید. ولی می توانید شرکت ها را به شرکت های با رشد سریع، تازه کار و در حال نوسان تقسیم کنید. درطول زمان شرکت ها در بین دسته ها جابجا می شوند.


کتاب های پیتر لینچ
کتابهای پیتر لینچ ؛ “بربلندای وال استریت”، “ضرب و شتم در خیابان ها” و “آموختن اندوختن” هستند که با کمک جان راتچایلد نویسنده امور مالی نوشته شده است.
کتاب اول و دوم لینچ جزو پرفروش ترین کتاب های زمان خود شدند و شهرت لینچ را بیش از پیش کردند. پیتر لینچ در دوران بازنشستگی خود سه کتاب نوشته است.
کتاب بربلندای وال استریت
کتاب بربلندای وال استریت اولین کتاب لینچ است که در سال ۱۹۸۹ اولین نسخه آن منتشر شد. بربلندای ال استریت جزو کتاب هایی طبقه بندی می شود که هر معامله گری باید در کتابخانه خود داشته باشد. به عنوان یکی از پرفروش ترین کتاب های سال ۱۹۸۹ “بربلندای وال استریت” روش های سرمایه گذاری پیتر لینچ را برای خواننده تعریف می کند.
لینچ در این کتاب تاکید دارد که سرمایه گذاران کوچک در صورت آموزش صحیح و کمی تحقیق درست هم می توانند به اندازه هر سرمایه گذار حرفه ای دیگری درآمد داشته باشد.
نکته ای که لینچ آن را برای خواننده توضیح می دهد این است که اگر شما به عنوان سرمایه گذاری کوچک راهی برای تشخیص دادن سرمایه گذاری روی شرکت های کوچکی که در آینده به سوددهی می رسند پیدا کنید، حتی از سرمایه گذاران حرفه ای درآمد بیشتری خواهید داشت.


کتاب ضرب و شتم در خیابان
دومین کتاب لینچ، ضرب و شتم در خیابان در سال ۱۹۹۴ منتشر گردید. این کتاب ماحصل تجربه سال ها کار کردن پیتر لینچ بزرگ در شرکت فیدلیتی ماژلان است.
در این کتاب به خواننده شرح داده می شود که چرا لینچ سهم شرکت هایی که الان زیر نظر فیدلیتی هستند را خرید و به عنوان مدیر بخش بودجه و سرمایه، لینچ چطور موفق شد هر سال رتبه و رکورد S&P را بشکند.
این کتاب به صورت خلاصه قوانین طلایی و ملزومات سرمایه گذاری را به خواننده گوشزد می کند. برخی از این قوانین بیان می کنند که چطور انحصاری کردن کار از ایجاد رقابت بسیار بهتر است.


کتاب آموختن اندوختن
کتاب سوم و آخری که لینچ به عنوان نویسنده در سال ۱۹۹۵ منتشر کرد، “آموختن ِ اندوختن” (Learn to Earn) به عنوان مرجعی برای تازهکارانی که به تازگی به بازار مالی ورود کرده اند و می خواهند بداند که این بازارها و شرکت ها چطور عمل می کنند؛ محسوب می شود.
این کتاب با پرداختن به موضوعات بسیار متنوعی در حوزه دنیای بازار مالی خواننده را با این حوزه آشنا می کند. لینچ در این کتاب با توضیح دادن تاریخ سرمایه داری به خواننده؛ به او می فهماند که فهمیدن بازارهای مالی چقدر آسان و سرراست است.
بعد از خواندن این کتاب خواننده می تواند فرق بازارهای مالی با پتانسیل رشد را از شرکت های راکد و بدون رشد بفهمد.


تست آینه سوالات مهم قبل از ورود به بازار
در کتاب معروف پیتر لینچ تحت عنوان «One Up on Wall Street» علاوه بر توصیف استراتژی های خود، تست مهمی به نام تست آینه به سرمایه گذاران توصیه شده است.
هر فردی قبل از آنکه تصمیم به سرمایهگذاری در بازار سهام بگیرد باید در برابر آینه بایستد و به سه سوال زیر صادقانه پاسخ دهد:
آیا من مالک خانهای که در آن زندگی میکنم هستم؟
قبل از آنکه شما وارد حوزه سرمایهگذاری در بورس شوید، واجب است خانهای برای خود تهیه کنید. سرمایهگذاری در خانهای که در آن زندگی میکنید پیش از ورود به بورس، یک سرمایهگذاری خوب است که تقریبا هر کس قبل از هر سرمایهگذار دیگر باید به فکر آن باشد.
آیا به پولی که قصد سرمایهگذاری آن را دارم نیاز مبرم دارم؟
هزاران فرمول و روش برای تعیین میزانی از داراییهایتان که باید وارد بازار سهام کنید وجود دارد. اما یک قاعده سرانگشتی اما موثر این است که تنها بخشی از پولتان را وارد بازار سهام کنید که تحمل از دست رفتن آن را دارید بدون آنکه خلل جدی به زندگی روزمرهتان وارد شود.
آیا ویژگیها و خصوصیات لازم برای موفقیت را دارم؟
این در واقع مهمترین سوال پیشروی شما است. لیست خصوصیات یک سرمایهگذار موفق شامل صبر، اعتماد به نفس، داشتن شهود قوی، قدرت تحمل درد، داشتن ذهنی باز، پشتکار، حوصله،
انعطاف پذیری، توانایی پذیرش اشتباهات و همینطور قدرت نادیده گرفتن ترس و وحشت عمومی در بازار است.
توصیه های ۱۷ گانه مدیر افسانه ای وال استریت
در صورتی که پاسخ شما به سه سوال بالا مثبت است و تصمیم به سرمایهگذاری در بورس دارید پنترلینچ توصیههای زیر را برای شما مطرح میکند:
۱- روزی از روزها شاید در ماه بعد یا طی سال آینده یا سه سال آینده، بازار سقوط شدیدی را تجربه خواهد کرد. پس برای آن آماده باشید!
۲- سقوطهای شدید بازار فرصت ایده آلی برای خرید سهام شرکتهای مورد علاقهتان هستند.
۳- سرمایهگذاری در سهام میتواند سود چشمگیری به ارمغان آورد.
۴- سرمایهگذاری در سهام میتواند زیان چشمگیری به ارمغان آورد.
۵- برای کسب سودآوری بالا لازم نیست همیشه یا حتی بیشتر اوقات پیشبینی شما درست از آب دربیاید.
۶- شما میتوانید با کسب بازده ۲۰ تا ۳۰ درصدی اما به طور مستمر به طرز شگفت آوری ثروتمند شوید.
۷- قیمت سهام شرکتها در بیشتر مواقع در خلاف جهت ارزش ذاتی آنها حرکت میکند اما همواره در درازمدت به ارزش ذاتی آنها همگرا میشود.
۸- اینکه سهام یک شرکت عملکرد بدی داشته و قیمت آن سقوط کرده به این معنا نیست که نمی تواند در آینده سقوط بیشتری را تجربه کند.
۹- افزایش قیمت سهامی که شما خریدهاید لزوما به معنای درست بودن تحلیلهای شما نیست!
۱۰- اگر یک سهام موفق را در سبد خود نداشته باشید چیزی را از دست ندادهاید؛ حتی اگر قیمت آن ده برابر شود. اما یک سهم بد میتواند شما را به خاک سیاه بنشاند!
۱۱- یک سهم نمی داند که شما مالک آن هستید!
۱۲- آنقدر شیفته یک سهم موفق نشوید که دلیل موفقیتش را به فراموشی بسپارید.
۱۳- با از ریشه کندن گلها و آب دادن به خارها (فروش زودهنگام سهام با ارزش سبد خود و نگه داشتن سهام بی ارزش) انتظار موفقیت نداشته باشید.
۱۴- اگر مطمئن نیستید بتوانید عملکردی بهتر از عملکرد بازار داشته باشید پولتان را در یک صندوق مشترک بگذارید و خیال خودتان را راحت کنید!
۱۵- در بازار سهام همیشه چیزی هست که باید در مورد آن نگران بود.
۱۶- ذهن خود را بر روی ایدههای جدید باز نگاه دارید.
۱۷- لازم نیست شما تکتک سهام پربازده بازار را داشته باشید. من بسیاری از سهام پر سود را در سبد خود نداشتم و در عین حال همواره عملکردی بالاتر از عملکرد بازار داشتهام.


شرکت های مطلوب از نظر پیتر لینچ
- درک آن ها ساده باشد. زیرا دیر یا زود افراد نادانی می توانند مدیریت آن ها را برعهده گیرند
- به خاطر جذاب نبودن مردم از آن ها روگردان شوند. همه فکر می کنند باید در آخرین شرکت اینترنتی ایجاد شده سرمایه گذاری کنند ولی کسی به فکر آخرین شرکت فروش سبزی و میوه نیست.
- همه فکر می کنند برای پول درآوردن باید به دره سیلیکون بروند و کسی به شرکت های مراسم کفن و دفن فکر نمی کند.
- دارای چیزی منحصر بفرد باشند تا رقابت با آن ها سخت باشد.
- چیزی عرضه کنند که مردم به آن محتاج باشند. بدین ترتیب کار آن ها دوام خواهد داشت.
- دارای وجه نقد زیاد و بدهی کم باشند. شرکتی که بدهی ندارد ورشکسته نخواهد شد.
- با قیمتی خوب عرضه شود. برای تعیین خوب بودن قیمت سهم به نسبت هایی مانند قیمت/ارزش دفتری و P/E توجه کنید.
- مدیران و کارمندان شرکت خود از سهام داران شرکت باشند. به این ترتیب آن ها بیشتر برای رشد شرکت تلاش خواهند کرد.
- در نهایت باید به این سوال پاسخ دهید که چرا این سهم را می خرید. اگر دلایل روشن و کافی ندارید به بررسی مجدد دلایل و استدلال ها خود بپردازید.
پیتر لینچ – کتاب های پیتر لینچ – توصیه های پیتر لینچ
برای مشاهده مطالب دیگر بورس آموز کلیک کنید.
برای ورود به اینستاگرام بورس آموز کلیک کنید.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
دیدگاهتان را بنویسید