جستجو برای:
  • خانه
  • بلاگ
  • بورس آموز TV
  • صدور کد بورسی
  • اشتراک VIP
  • محصولات
    • دوره ها
      • دوره ارز دیجیتال
      • دوره سهامدار برتر
      • دوره معامله گر برتر
    • کتاب
  • درباره ما
    • 09307010981
    • info@boursamooz.com
    بورس آموز
    • خانه
    • بلاگ
    • بورس آموز TV
    • صدور کد بورسی
    • اشتراک VIP
    • محصولات
      • دوره ها
        • دوره ارز دیجیتال
        • دوره سهامدار برتر
        • دوره معامله گر برتر
      • کتاب
    • درباره ما
    0

    ورود و ثبت نام

    بلاگ

    بورس آموز بلاگ فارکس اشتباهات رایج در سرمایه گذاری در بازار سهام

    اشتباهات رایج در سرمایه گذاری در بازار سهام

    اشتباهات رایج در سرمایه گذاری در بازار سهام

    اشتباهات رایجی وجود دارند که ممکن است در هنگام انجام معاملات سهام رخ دهند و این به هیچ وجه فقط مختص شخص شما نیست، در حقیقت، زمانی که سرمایه‌گذاران از اشتباهات قبلی خودآگاهی نداشته باشند ممکن است اشتباهات مشابهی را بارها و بارها تکرار کنند.
    هر سرمایه‌گذار مبتدی در ابتدای کار خطاهایی نیز انجام می‌دهد که آگاهی از این خطاهای رایج برای هر معامله گری الزامی است.می‌توان گفت که آگاهی از این خطاها مهم‌ترین بخش از یک برنامه موفق در سرمایه گذاری است. تکرار خطاهای رایج برای هر سرمایه گذار مبتدی نشان دهنده این است که بزرگ‌ترین دشمن این دسته از سرمایه گذاران خود آن‌ها هستند.در بورس باورهای درست شما را به سمت سودآوری سوق می دهند اما باورهای غلط معامله در بازار را بانگرانی همراه می کند و شما رابه اشتباه می کشاند و باعث می شود بسیاری از افراد از این بازار گریزان شوند.

    در هر سرمایه‌گذاری علاوه بر سود، می‌تواند ضرر و زیان‌هایی هم به همراه داشته باشد و عواملی همانند شرایط اقتصادی و سیاسی می‌تواند آن را با ریسک‌هایی مواجه کند. اما باورهای غلط عقایدی هستند که اکثرا بدون درنظر گرفتن جنبه تخصصی و از نظر جنبه احساسی بیان می‌شود.

     

    ۲۱ اشتباه رایج در سرمایه گذاری اشتباهات رایج در سرمایه گذاری

    اکثر سرمایه‌گذاران بسیاری از اشتباهات زیر را انجام می‌دهند.هرچند که تغییر باورها در کنترل خودِ شخص است اما اشتباهات بورسی که در ادامه می‌خواهم به آن بپردازم کاملاً غیر سیستماتیک و قابل‌پیشگیری است.

    ۱- خرید در بالا‌ترین قیمت (گران خریدن)

    نخستین اصل سرمایه گذاری خرید در پایین‌ترین قیمت و فروش در بالا‌ترین قیمت ممکن است. بسیاری از افراد روی دسته یا گونه‌ای از دارایی‌ها که طی یک یا دو سال گذشته عملکرد خوبی داشته‌اند سرمایه گذاری می‌کنند و استدلالشان این است که چون عملکرد دارایی مورد نظر در گذشته خوب بوده در آینده نیز خوب خواهد بود. اما این فرض کاملاً اشتباه است.

    گران خریدن و ارزان فروختن شیوه افرادی است که برنامه مشخصی در ذهن ندارند و فقط به تحرکات بازار واکنش نشان می‌دهند. سرمایه گذاری این افراد به جای اینکه راهبردی باشد تاکتیکی است. عده دیگری که همیشه در معرض خطر گران خریدن هستند افرادی هستند که موج خریداران بازار را دنبال می‌کنند. برخی از انواع سهام موجود در بازار در یک دوره کوتاه مد روز می‌شوند و بسیاری از سرمایه گذاران مبتدی را در اوج قیمت به سوی خود می‌کشند.

    ۲- عدم درک صحیح از سرمایه‌گذاری

    اگر شما مدل‌ کسب و کار شرکتی را درک نمی‌کنید نباید سهامی از آن‌ها خریداری کنید. بهترین راه برای اجتناب از این امر، ایجاد یک پورتفولیوی متنوع از صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF ها) یا صندوق سرمایه‌گذاری است. اگر هم می‌خواهید در سهام فردی سرمایه‌گذاری ‌کنید، اطمینان حاصل کنید که شیوه‌ی فعالیت هر یک از این شرکت‌ها را قبل از سرمایه‌گذاری در سهامشان کاملاً درک کرده‌اید.

    ۳- نداشتن برنامه مشخص برای سرمایه گذاری در بورس

    سرمایه گذار باید از ابتدای کار برنامه مشخصی برای سرمایه گذاری خود در نظر بگیرد تا در آینده بتواند تصمیم‌های خود را در قالب همین برنامه شکل دهد. برای طراحی برنامه سرمایه گذاری توجه به چند عامل اصلی از جمله افق زمانی، میزان ریسک پذیری، میزان وجوه قابل سرمایه گذاری، و میزان افزایش احتمالی سرمایه گذاری در آینده بسیار ضروری است. سرمایه گذار باید به دقت بداند چه کار می‌خواهد بکند و تا چه اندازه تحمل پذیرش نوسان‌های بازار را دارد.

    ۴-  سرمایه‌گذاری در یک شرکت فقط به علت علاقه به آن

    اغلب اوقات در یک شرکت سرمایه‌گذاری کرده‌اید، به علت علاقه‌ی ایجاد شده به آن شرکت  فراموش می‌کنید که سهام آن را به عنوان یک سرمایه‌گذاری خریداری کرده‌اید. اما باید همیشه به یاد داشته باشید که شما این سهام را برای کسب درآمد خریداری کرده‌اید و عملکرد آن شرکت بسیار مهم‌تر از جنبه‌های دیگر شرکت است. به علاوه اگر در طی مسیر، یکی از دلایلی که باعث شده بود سهام آن شرکت را بخرید تغییر پیدا کرد، فروش سهام را در نظر داشته باشید.

    ۵- فروش در پایین‌ترین قیمت (ارزان فروختن)

    بسیاری از سرمایه گذاران تا زیانشان جبران نشود حاضر به فروش سهام خود نیستند. غرور این افراد اجازه نمی‌دهد که قبول کنند اشتباه کرده‌اند و سهامشان را به قیمت بالایی خریده‌اند. اما افراد باهوش واقعیت را می‌پذیرند و به سرعت جلوی ضرر بیشتر را می‌گیرند. به یاد داشته باشید که همه سرمایه گذاری‌ها هم به ارزش افزوده نمی‌رسند و حتی سرمایه گذاران حرفه‌ای هم همیشه در کار خود موفق نیستند. بهترین کار این است که هر چه زود‌تر جلوی ضرر بیشتر گرفته شود و منابع مورد نظر در سرمایه گذاری دیگری به جریان گذاشته شود.

    ۶- سرمایه گذاری بر روی یک سهم خاص به جای سبدی از انواع اوراق بهادار

    برای یک سرمایه گذار مبتدی سرمایه گذاری بر روی یک سهم خاص نسبت به سرمایه گذاری در یک شرکت سرمایه گذاری یا صندوق سرمایه گذاری مشترک ریسک به مراتب بالاتری به همراه خواهد داشت.هر سرمایه گذار بهتر است سرمایه خود را بر روی سبد متنوعی از انواع اوراق بهادار و شیوه های متفاوت سرمایه گذاری متمرکز کند.در غیر این صورت در مقابل نوسان های یک نوع خاص از اوراق بهادار یا بخش خاصی از اقتصاد به شدت، بی دفاع خواهد شد.

    البته نباید مفهوم تنوع شرکت ها یا صندوق های سرمایه گذاری را با تنوع سبد اوراق بهادار اشتباه گرفت.در هر حال بهترین شیوه ممکن حفظ تعادل در سرمایه گذاری است تا بتواند ضمن طی کردن یک راه درست و اصولی از خطاهای رایج هم جلوگیری کند.

    ۷-  نداشتن صبر

    مشاهده‌ی نتیجه‌ی یک رویکرد آهسته، پایدار و منظم به نسبت صعودهای ناگهانی و لحظه‌ی آخری، به زمان طولانی‌تری نیاز دارد. اینکه از پرتفلیوی تان توقع داشته باشید کاری فراتر از آنچه که برای آن طراحی شده‌ است انجام دهد، مصیبت است. باید نسبت به هر سهمی که در آن سرمایه‌گذاری کرده‌اید، با توجه به میزان زمان طی شده و رشد صورت گرفته، دیدگاهتان واقع‌بینانه باشد.

    ۸- کافی دانستن اخبار رسانه‌ها

    سرمایه گذاران حرفه‌ای اطلاعات خود را از چندین منبع مستقل گردآوری می‌کنند و پیش از تصمیم گیری راجع به سرمایه گذاری مورد نظر خود اطلاعات موجود را به دقت تجزیه و تحلیل می‌کنند. اگر فکر می‌کنید اطلاعاتی که به دست شما رسیده کاملاً دست اول است و شخص دیگری از آن خبر ندارد به شدت اشتباه می‌کنید. فراموش نکنید خبری که به گوش شما رسیده ممکن است به گوش دیگران هم رسیده باشد، پس همین اطلاعات ممکن است تا این لحظه تأثیر خود را بر روی قیمت‌ها گذاشته باشد.

    ۹- پرهیز از خرید و فروش‌های مکرر اشتباهات رایج در سرمایه گذاری

    هرچه کمتر سرمایه گذاری‌های انجام شده خود را جابه جا کنید، در ‌‌نهایت عایدی بیشتری نصیبتان می‌شود. مطالعه انجام شده توسط دو تن از استادان دانشگاه کالیفرنیا بر روی بیش، از ۶۴ هزار نفر از سرمایه گذاران یک مؤسسه بزرگ کارگزاری، طی سال‌های ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۶، نشان می‌دهد که این افراد بدون در نظر گرفتن هزینه معاملات ۱۷/۷ درصد، سود سالانه حاصل از سرمایه گذاری داشته‌اند که این رقم به خودی خود ۰/۶درصد بالا‌تر از میانگین بازار سهام بوده است.

    اما هنگامی که هزینه معاملات محاسبه می‌شود، سود حاصل از سرمایه گذاری آن‌ها به رقم ۱۵/۳ درصد در سال یا ۱/۸درصد پایین‌تر از میانگین بازار نزول می‌کند. برای سرمایه گذاران مبتدی خرید و نگهداری سهم بهتر از خرید و فرو ش مکرر آن است.

    ۱۰- تحمیل عقاید به بازار اشتباهات رایج در سرمایه گذاری

    بازار بورس موجودی زنده و متشکل از تعداد زیادی سرمایه‌گذار با رویکردهای ذهنی متفاوت است. هیچ‌کس باهدف باخت وارد بازار نمی‌شود. سرمایه‌گذاران دوست ندارند از اشتباهات بورسی خود، درس بگیرند. آن‌ها نمی‌توانند چیزی را خلاف عقایدشان بپذیرند.

    بر همین اساس با جهت‌گیری تأییدی صرفاً اطلاعاتی را می‌پذیرند که تحلیل‌هایشان را تأیید کند! اگر هنوز از اشتباهات بورسی خود درس نگرفته‌اید باید خدمتتان عرض کنم این بازار بی‌رحم‌تر از چیزی است که در تصور ما بگنجد. تاکنون عده‌ی زیادی به دلیل تحمیل عقیده‌ی خود به بازار، پول‌های بی‌زبان خود را دودستی تقدیم بازار نموده‌اند.

    ۱۱-  جابه‌جایی بیش از حد در سرمایه‌گذاری اشتباهات رایج در سرمایه گذاری

    جابه‌جایی و یا وارد و خارج شدن بیش از حد در موقعیت‌های معاملاتی، مانع کسب بازده می‌شود چراکه هزینه‌های بسیار بالایی را به همراه دارد. مگر اینکه شما یک سرمایه‌گذار سازمانی باشید که از مزیت نرخ کمیسیون کم‌تر برخوردار است.

    ۱۲- اعتماد به نفس بی‌جا

    بسیاری از سرمایه گذاران همچنان تصور می‌کنند که از چگونگی فعالیت بازار سرمایه اطلاع دارند، درحالی که واقعیت چیز دیگری است‌‌ همان طور که جاش بیلینگز طنز نویس می‌گوید آنچه انسان نمی‌داند از وی احمق نمی‌سازد؛ بلکه آنچه تصور می‌کند می‌داند، ولی در واقع نمی‌داند وی را به یک احمق تبدیل می‌کند. نتیجه اینکه، افراد اقدام به سرمایه گذاری می‌کنند بدون اینکه دانش کافی درباره عواقب تصمیم‌هایشان داشته باشند. 

    نداشتن تحصیلات علمی در مسائل مالی، باعث شده که اکثر سرمایه گذاران تصمیمات خود را بر اساس دانش عام در جامعه اتخاذ کنند. سرمایه گذاران، تصمیماتی اتخاذ می‌کنند که نتایج فاجعه باری به همراه دارد.

    ۱۳- تلاش برای زمان‌بندی بازار

    زمان‌بندی موفق بازار، کار بسیار دشواری است.زمان‌بندی بازار، یکی دیگر از عوامل کشنده‌ی بازار است. حتی سرمایه‌گذاران سازمانی نیز اغلب نمی‌توانند با موفقیت این کار را انجام دهند.معمولاً اغلب بازدهی پورتفولیوی‌تان با تصمیمات تخصیص دارایی که می‌گیرید مرتبط است، نه با موضوع زمان‌بندی.

    ۱۴- سهل انگاری و بی‌توجهی

    افراد به طور معمول به خاطر اینکه نمی‌دانند از کجا و چگونه سرمایه گذاری خود را شروع کنند، از آغاز کار طفره می‌روند یا به دل یل زیان سرمایه گذاری‌های قبلی یا رشد منفی بازارهای سهام، از سرمایه گذاری جدید سرباز می‌زنند. سرمایه گذار باید در هر وضعیتی به کار خود ادامه دهد و با توجه به شرایط بازار بر روی ابزارهای مختلف سرمایه گذاری کند و مرتب پرتفوی خود را بررسی کند و از مطابقت آن با برنامه مورد نظر خود مطمئن شود.

    ۱۵- انتظار برای بهبود اوضاع

    امر سرمایه‌گذاران از دو طریق ضرر می‌کنند: اول اینکه، آن‌ها آن‌قدر از فروش سهامی زیان ده اجتناب می‌کنند تا ممکن است این نزول همچنان ادامه پیدا کند و سهام کاملاً بی‌ارزش شود. ضرر دوم، هزینه‌ی فرصت ازدست‌رفته است، چراکه می‌توان با همان میزان سرمایه در جای بهتری سرمایه‌گذاری کرد.

    اشتباهات رایج در سرمایه گذاری در بازار سهام

    ۱۷- ناآگاهی از قدرت واقعی تحمل ریسک

    سرمایه گذاری بدون ریسک وجود ندارد.افرادی که برای اهداف بلندمدت برنامه ریزی می‌کنند و به انتظار درآمد بیشتری هستند، باید پذیرای ریسک بیشتری باشند. در هر حال، برای ارزیابی میزان ریسک پذیری خود لازم نیست منتظر کاهش ناگهانی یا کوتاه مدت ارزش دارایی‌ها یتان باشید. همین امروز دست به کار شوید و سقف واقعی تحمل ریسک خود را مشخص کنید.

    ۱۸- عدم رعایت تنوع در سبد سرمایه‌گذاری

    سرمایه‌گذاران حرفه‌ای ممکن است از طریق سرمایه‌گذاری در چند موقعیت معاملاتی متمرکز بتوانند بازدهی فعال (آلفا) و مازاد به دست بیاورند، اما سرمایه‌گذاران عادی نباید سعی در انجام چنین کاری کنند. سعی کنید به همان اصل «تنوع» پایبند بمانید. در ساخت سبد سرمایه‌گذاری خود متشکل از صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلف و یا سهام فردی، به یاد داشته باشید که به تمام بخش‌های سرمایه‌گذاری تان، میزان ریسکی مشخص اختصاص دهید.

    ۱۹- انتظار نامعقول اشتباهات رایج در سرمایه گذاری

    داشتن دید بلندمدت نسبت به سرمایه گذاری انجام شده بسیار مهم است. سرمایه گذار نباید به عوامل بیرونی اجازه دهد تأثیر نامطلوبی بر روی تصمیم گیری او داشته باشند و باعث شوند او در زمان نامناسب استراتژی خود را تغییر دهد. همیشه می‌توان با مقایسه عملکرد پرتفوی مورد نظر با شاخص‌های پایه به انتظاری معقول دست یافت.

    ۲۰-  اجازه دهید احساسات‌تان برای شما تصمیم بگیرد اشتباهات رایج در سرمایه گذاری

    این حقیقت که در همه‌ی جای دنیا ترس و طمع بر بازار حاکم است، کاملاً درست است، اما اجازه ندهید این احساسات بر شما غلبه کنند. در چارچوب زمانی کوتاه‌مدت این امکان وجود دارد که بازده‌ بازار سهام دچار انحراف شود، اما در طی بلندمدت، بازده‌ تاریخی سهام با سرمایه‌هایی بزرگ‌تر می‌تواند به‌طور متوسط ۱۰ درصد در نظر گرفته شود. با درک این مسئله، در طی یک افق زمانی بلندمدت، بازده پرتفلیو شما نباید خیلی از این میانگین منحرف شود.

    ۲۱- پرداخت بیش از اندازه هزینه و کارمزد اشتباهات رایج در سرمایه گذاری

    سرمایه گذاران باید پیش از گشایش حساب نزد کارگزار متوجه هزینه‌هایی که به عهده ش ان گذاشته می‌شود مانند هزینه‌های مدیریت پرتفوی و کارمزد معاملات باشند. به علاوه، میزان عایدی سرمایه گذاری باید با توجه به تمامی این گونه هزینه‌ها برآورد شود.

    در اخر اشتباهات رایج در سرمایه گذاری

    مطالب گفته‌شده، ریشه در ذهن و باورهای سرمایه‌گذار داشت. آنچه در ادامه بَنا داریم بدان بپردازیم نه به‌عنوان باور، بلکه به‌عنوان اشتباهات بورسیِ مهلک، از آن یاد می‌شود. داشتن یک نقشه مشخص برای سرمایه گذاری امری حیاتی است. البته، نوشتن این قوانین به ‌مراتب ساده‌ تر از اجرای آن ‌هاست.

    این اشتباه‌ ها را حتی با تجربه‌ های عرصه سرمایه گذاری نیز تقریباً به همان میزان سرمایه گذاران نوپا و تازه کار، مرتکب می ‌شوند. گرچه، شکی نیست که افراد آگاه قادرند از این اشتباهات رایج مزیت بالاتری به دست آورند و احتمال بیشتری دارد که به اهداف مالی خود دست پیدا کنند.

     

    برای مشاهده مطالب دیگر بورس آموز کلیک کنید.

    برای ورود به اینستاگرام بورس آموز کلیک کنید.

    اشتراک گذاری:
    برچسب ها: اشتباه بورسیاشتباهاتاشتباهات بورسیاشتباهات در سرمایه گذاریسرمایه گذاری

    1927166ccabc57cd640f93863f45f220 1

    قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

    ​

    نام شرکت ویژگی‌ها امتیاز لینک ثبت‌نام
    کارگزاری آگاه
    • ارائه خدمات متمایز در قالب باشگاه مشتریان
    • سامانه معاملاتی اختصاصی و کاربرپسند
    • امکان دریافت اعتبار معاملاتی
    • امکان دریافت وام قرض‌الحسنه برای معاملات
    • امکان ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
    5star min

    قصد خرید یا فروش ارز دیجیتال در ایران را دارید؟ در این سایت می‌توانید با اطمینان و با چند کلیک خرید کنید:

    ​

    نام ویژگی‌ها امتیاز لینک ثبت‌نام
    نوبیتکس
    • خرید ارز دیجیتال با کارت بانکی شتاب
    • بدون نگرانی از تحریم
    • معامله با کارمزد و سرعت مناسب
    • معاملات بیت‌کوین، اتریوم، ریپل، تتر و… در برابر ریال و دلار
    5star min
    قدیمی تر ریسک چیست؟ انواع ریسک و راهکارهای مدیریت ریسک سرمایه گذاری
    جدیدتر اشتباهات و باورهای غلط سرمایه گذاران در بورس

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    دسته‌ها
    • بورس اوراق بهادار
    • رمز ارز ( ارزهای دیجیتال )
    • فارکس
    • ویدئو
    سهامدار برتر
    سهامدار برتر
    با ما در ارتباط باشید
    • تهران ، صادقیه ، خیابان آیت الله کاشانی
    • 09307010981
    • info@boursamooz.com

    insta
    telegam
    aparat 1

    پرفروش ترین محصولات
    • دوره جامع ارز دیجیتال
      دوره ارز دیجیتال با وحید مسعودی
    • moamelegar bartar
      معامله گر برتر
    تمامی حقوق برای سایت بورس آموز محفوظ می باشد.
    پشتیبانی سایت توسط : پشتیبان وردپرس
    question

    ورود

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت