جستجو برای:
  • خانه
  • بلاگ
  • صدور کد بورسی
  • محصولات
    • ویدیوهای آموزشی
    • کتاب
  • درباره ما

ورود

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت
  • 09307010981
  • info@boursamooz.com
perm_identity
  • خانه
  • دوره ها
  • بلاگ
بورس آموز
  • خانه
  • بلاگ
  • صدور کد بورسی
  • محصولات
    • ویدیوهای آموزشی
    • کتاب
  • درباره ما
ورود و ثبت نام

وبلاگ

بورس آموز بلاگ بورس اوراق بهادار مقایسه بازدهی بازار بورس با سایر بازارهای موازی

مقایسه بازدهی بازار بورس با سایر بازارهای موازی

access_time2020/02/29
perm_identity ارسال شده توسط شهرزاد
folder_open بورس اوراق بهادار ، دسته‌بندی نشده
visibility 1.48k بازدید
مقایسه بازدهی بازار بورس با سایر بازارهای موازی بازار مقایسه بازدهی بازار بورس با سایر بازارهای موازی

مقایسه بازدهی بازار بورس با سایر بازارهای موازی

بازار سرمایه در ایران بسیار نوپا است. با توجه به قدیمی بودن بازار مالی کشور و تبلیغات گسترده طی دهه‌ها، ذهنیت همه افراد جامعه با ابزارهای سپرده‌گذاری بانکی آشنا است، اما سرمایه‌گذاری در بورس بسیار ناشناخته‌ و حتی به دلیل عدم شناخت کافی، تبلیغات منفی و عدم فرهنگ‌سازی، ترسناک است.در بسیاری از کشورهای در حال توسعه بازارهای موازی ارز از ابعاد قابل توجهی برخوردار هستند و اختلاف قابل توجهی میان نرخ ارز در بازار موازی و بازار رسمی مشاهده می شود.

خرید و فروش سهام در بازار اوراق بهادار نیاز به دانش و وقت و حوصله کافی دارد اما در مقایسه با سرمایه‌گذاری‌های سنتی مانند سپرده بانکی، می‌تواند سودهای چشم‌گیری را به دنبال داشته باشد و حتی در بورس‌های معتبر دنیا مانند بازار لندن و نیویورک به عنوان شغل اصلی معامله‌گران است.

بازار بورس و اوراق بهادار در کنار بازارهایی نظیر املاک، بانک، طلا و …فعالیت می‌کند. سرمایه‌گذاران با هر اندازه سرمایه‌ای که در اختیار دارند، می‌توانند با معیار مناسب یک یاچند نوع از بازارهای موجود را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنند.شما باید بتوانید انواع فضاهای موجود برای سرمایه‌گذاری را شناسایی، آ‌ن‌ها را با هم مقایسه و سپس بازار هدف خود را انتخاب نمایید.

بهترین گزینه‌ها برای سرمایه­‌گذاری انتخاب‌هایی هستند که علاوه‌بر متناسب بودن با استراتژی‌ها و شرایط فرد، بازدهی مورد انتظار سرمایه‌گذار را به‌دنبال داشته، دارای ریسک پایین‌تری بوده و از قابلیت نقدشوندگی بالایی برخوردار باشد. در ادامه این مطلب از بلاگ بآشگاه مشتریان کارگزاری آگاه به بررسی چند مورد از روش‌های سرمایه‌گذاری می‌پردازیم.

 ارز

بازار ارز یکی از بازارهای موازی پرنوسان و پرریسک است و عوامل متعددی بر روند آتی قیمت انواع ارز اثر می‌گذارد؛ از روابط سیاسی، قیمت نفت و مشتقات آن و روند برجام گرفته تا عملکرد اقتصاد ملی اعم از صادرات، واردات و سیاست‌های کلی بانک مرکزی، ارزش پول ملی، تورم و …

درک مناسبات اقتصادی جهان در این بازار بسیار مهم بوده و درک درست از آینده حتی بسیار مهم‌تر از آگاهی از واقعیت موجود است؛ زیرا این موضوع که یک حادثه مهم در جهان چگونه ادامه خواهد یافت را هیچ‌کس نمی‌تواند دقیقاً در لحظه شروع آن حادثه پیش‌بینی کند.

املاک و مستغلات

در کشور ما به دلیل وجود عوامل فرهنگی و اقتصادی، به مسکن و مستغلات در سرمایه‌گذاری اهمیت بسیاری داده می‌شود که به همین دلیل همواره بازار مسکن یکی از بازارهای موازی منبع خوبی برای سرمایه‌گذاری پرسود بوده است.خرید مسکن البته بسیار پرهزینه و دارای ریسک است و ممکن است سود مورد انتظار را در کوتاه‌مدت به همراه نداشته باشد. همچنین نقدشوندگی پایین بازار مسکن یکی از معایب سرمایه‌گذاری در این حوزه است.

ورود به سرمایه‌گذاری در این حوزه نیاز به تجربه و آگاهی از وضعیت اقتصادی کشور، میزان عرضه‌وتقاضا، یافتن مناطق مناسب برای سرمایه‌گذاری و … دارد تا نتیجه مطلوب از سرمایه‌گذاری به دست آید.عوامل مؤثر بر قیمت مسکن در آینده عبارت‌اند از: سیاست‌های دولت در بافت فرسوده و مسکن اجتماعی و نحوه اجرایی شدن آن، رشد اقتصادی و قدرت خرید مردم، جدیت دولت در اجرای قوانینی چون مالیات بر خانه خالی و ….

البته رشد قیمت مسکن به‌صورت ناهمگن بوده و ممکن است در مناطق مختلف این میزان رشد یا افت قیمت متفاوت باشد. عواملی همچون میزان رشد منطقه، تصمیمات شهرسازی، امکانات شهری و نوع بافت منطقه از عواملی هستند که روی قیمت ملک تأثیرگذار هستند.

با توجه به نوسانات قیمت مسکن در طول سال، انتخاب زمان مناسب برای خرید ملک، فاکتور مهم دیگری است که در موفقیت سرمایه‌گذاری می‌تواند تاثیرگذار باشد. البته سرمایه­‌گذاری بر روی مسکن می‌تواند خطرات دیگری نیز داشته باشد. برای مثال مسکن در جریان حوادث طبیعی مثل زلزله، سیل و… آسیب‌پذیر بوده و ممکن است قسمتی از آن از بین برود یا ازنظر اقتصادی ارزش خود را از دست بدهد.

سکه و طلا

عوامل تأثیرگذار بر قیمت سکه به‌ مراتب بیشتر از ارز است. چرا که طلا علاوه‌ بر اثرپذیری مستقیم از نوسانات نرخ ارز به اونس جهانی نیز وابسته است. به همین‌ دلیل برای سرمایه‌گذاری روی طلا و سکه نباید از نوسان قیمت‌ ارز غافل بود، همچنین قیمت سکه و طلا تابع عرضه و تقاضا بوده و دارای یک قیمت جهانی است.

چیزی که همیشه باعث شده تا سکه به‌عنوان یکی از بازارهای سرمایه‌گذاری شناخته شود، خاصیت «نقد شوندگی» آن است. به این معنی که هر زمان نیاز به نقد کردن سرمایه باشد، می‌توان به‌راحتی آن را به پول نقد تبدیل کرد و طلا یکی از نقدشونده‌ترین دارایی‌ها در دنیا محسوب می‌شود.از دیگر مزیت‌های سرمایه‌گذاری روی طلا، نبود محدودیت زمانی است و در هر زمان می‌توان اقدام به خریدوفروش آن کرد. طلا مانند مسکن در مقابل حوادث طبیعی مقاوم است و می‌تواند حفظ شود.

سپرده‌گذاری در بانک‌ها

در سپرده‌گذاری بانکی باید تا یک موعد مقرر پول‌ خود را در بانک قرار دهید تا سود کامل را دریافت کنید. بنابراین اگر قصد داشته باشید قبل از موعد پولتان را پس بگیرید باید وجهی را به‌عنوان جریمه پرداخت کنیدبرای افرادی که اهل ریسک نیستند، سرمایه‌گذاری از طریق سپرده‌گذاری در بانک را می‌توان یکی از بهترین گزینه‌ها دانست. ریسک سپرده‌گذاری در بانک صفر نیست و بانک‌هایی که نرخ سود بالاتری را پیشنهاد می‌کنند، با ریسک بالاتری مواجه‌ هستند.درواقع نرخ سود بیشتر پیشنهادی، پاداش ریسکی است که سپرده‌گذار تحمل می‌کند و چشم بر احتمال نزول دارایی‌اش می‌بندد.

وقتی افراد تصمیم می‌گیرند که با سرمایه خود یک سپرده بانکی داشته باشند، شاید در ظاهر بعد از مدتی با یک سود مالی روبه‌رو شوند اما باید بدانند که از یک نکته چشم‌پوشی کرده‌اند و آن‌هم ارزش واقعی پول است. افزایش در ارزش واقعی پول به این معناست که باتوجه به وجود تورم هرساله در قیمت کالاها و خدمات، سود دریافتی از بانک به گونه‌ایی باشد که در پایان هر دوره سپرده، هزینه‌های تورم و افزایش قیمت‌ها پوشش داده ‌شده و بازهم بر میزان دارایی فرد افزوده‌ شده باشد.

بورس اوراق بهادار

یکی دیگر از روش‌های سرمایه‌گذاری سودآور که می‌تواند هم در کوتاه‌مدت و هم در طولانی‌مدت برای سرمایه‌گذار سود داشته باشد، خرید سهام است.یکی از ویژگی‌های مثبت در خرید سهام این است که مانند سپرده‌گذاری در بانک، هر فرد با هر میزان پولی که در اختیار دارد می‌­تواند در این بخش سرمایه‌گذاری کند.اما فرق عمده سهام با سپرده‌گذاری در بانک این است که در بانک افراد کم‌وبیش با سود بانکی روبه‌رو هستند و نیازی به ریسک کردن ندارند. درحالی‌که در بورس افراد باید پذیرای ریسک خریدوفروش خود باشند.چون به همان میزان که ممکن است بورس سوددهی داشته باشد امکان ایجاد ضرر و زیان نیز وجود دارد.

قیمت سهام بورس را می‌توان به عوامل زیادی مانند بازار جهانی، شرایط سیاسی کشورها، وضعیت صنعت، عملکرد شرکت و… وابسته دانست. بنابراین سیاست‌های پولی و مالی دولت، قیمت جهانی نفت و حتی روند مذاکرات هسته‌ای و … نیز می‌تواند روی سهام بورس تأثیرگذار باشد.رشد در هر صنعتی نیز می‌تواند اثرات خاص خود را بر روی سهام داشته باشد.میزان نقدشوندگی در بورس به نسبت سایر سرمایه‌گذاری‌ها وضعیت خاص خود را دارد. در نتیجه ممکن است سهم خریداری‌شده توسط افراد دارای نقد شوندگی بالایی بوده و خریداران زیادی داشته باشد یا بالعکس سهم خریداری‌شده به‌اصطلاح کم‌طرفدار بوده و فروش آن سهم نیازمند اختصاص زمان بیشتری باشد.

 

مقایسه بازدهی بازار بورس با سایر بازارهای موازی بازار مقایسه بازدهی بازار بورس با سایر بازارهای موازی GettyImages 1020679890
مقایسه بازدهی بازار بورس با سایر بازارهای موازی

عوامل تاثیرگذار بر انتخاب بازار مناسب برای سرمایه‌گذاری در بازار بورس و سایر بازارها

 

بازار نقد شوندگی ریسک بازدهی تخصص مورد نیاز شفافیت بازار
املاک کم کم متوسط بدون نیاز به تخصص پایین
ارز بالا بالا بالا بدون نیاز به تخصص
بانک بالا کم کم بدون نیاز به تخصص بالا
سکه و طلا بالا بالا بالا بدون نیاز به تخصص
بورس بالا متوسط بالا مستقیم: نیاز به تخصصغیر مستقیم: بدون نیاز به تخصص بالا

.

بازدهی سالانه هر یک از بازارها در مقایسه با بازار بورس در بازه زمانی 1379 تا

1393

.

سال بانک و اوراق مشارکت سکه بهار ازادی املاک و زمین بورس و اوراق بهادار
۱۳۷۹ ۱۹% ۳-% ۳۲% ۶۳%
۱۳۸۰ ۱۷% ۴-% ۲۱% ۴۴%
۱۳۸۱ ۱۵% ۱۶% ۳۷% ۵۰%
۱۳۸۲ ۱۷% ۲۲% ۳۶% ۱۲۸%
۱۳۸۳ ۱۷% ۱۸% ۲۲% ۱۳%
۱۳۸۴ ۱۷% ۱۸% ۱۲% ۱۳-%
۱۳۸۵ ۱۵٫۵۰% ۳۵% ۱۳% ۱۵%
۱۳۸۶ ۱۵٫۵۰% ۲۰% ۵۳% ۱۷%
۱۳۸۷ ۱۸% ۲۷% ۴۳% ۱۰%-
۱۳۸۸ ۱۶% ۲۵% ۰% ۶۲%
۱۳۸۹ ۱۵٫۵۰% ۴۵% ۱۰% ۸۵%
۱۳۹۰ ۱۵٫۵۰% ۱۱۱% ۲۵% ۱۳%
۱۳۹۱ ۲۰% ۷۲% ۲۴% ۵۲%
۱۳۹۲ ۲۰% ۳۰%- ۱۳% ۱۰۸%
۱۳۹۳ ۲۰% ۱%- ۱۵-% ۲۱%-
۱۳۹۴ ۱۹% ۴% ۰% ۲۸%
۱۳۹۵ ۲۰% ۱۷.۵% ۵.۵% ۵.۵%-
۱۳۹۶ ۱۵% ۳۲% ۳۱% ۲۴%
۱۳۹۷ ۱۵% ۱۸۰% ۸۰% ۸۵%

 

اگر فرضا مبلغ یک میلیون تومان را در سال ۱۳۷۹ در هر یک از بازارهای اوراق مشاکت یا بانک، سکه طلا، املاک و زمین و بورس سرمایه‌گذاری کرده‌اید. میانگین بازدهی وریسک شما در بازه زمانی ۱۳۷۹ الی ۱۳۹۳ در هریک از بازارها به شرح زیر خواهد بود:

 

بازار بازده ریسک
اوراق مشارکت و بانک ۱۷٫۲۰% نزدیک به صفر
سکه بهار آزادی ۲۵٫۰۷% کم
املاک و زمین شهری :۲۱٫۷۳% کم
بورس ۴۰٫۵۳% متوسط
تورم :۱۸٫۲۷% _

 

با مقایسه میانگین بازدهی بازار بورس و سایر بازارها در مقایسه با نرخ تورم، قابل مشاهده است که بازار بورس و اوراق بهادار در مقایسه با رشد تورم از بازدهی مناسب برخوردار بوده و سود کسب شده در این بازار نسبت به تورم سود واقعی است. این در حالی است که مثلا در سرمایه‌گذاری دراوراق مشارکت با نرخ بازدهی ۱۷٫۲۰% با در نظر گرفتن نرخ تورم ۱۸٫۲۷%، سود واقعی منفی خواهد بود. با مقایسه میانگین بازدهی بازار بورس با میانگین بازدهی سایر بازارها، می‌بینیم که میانگین بازدهی بورس در سطح بالاتری قرار دارد.

 

نتیجه‌گیری

 

تمام آمارها و ارقام نشان می‌دهند بازدهی بازار بورس در ایران بیشتر از سایر بازارها و گزینه‌های رایج سرمایه گذاری بوده است. اما این بازار یک تفاوت اساسی با گزینه‌هایی مثل بانک و مسکن دارد و این تفاوت در میزان بازدهی آن بر اساس نحوه عملکرد شخص سرمایه گذار است.

آنچه اندازه بازدهی شما در بازار بورس را مشخص می‌کند میزان توانایی، اطلاعات و تجربه مالیتان است. با وجود بازدهی مناسب بورس، افراد بسیاری نیز وجود داشتند که ضررهای بسیار سنگینی را در این بازار متحمل شده‌اند. اگر بدون آگاهی و اطلاعات وارد این بازار شوید نباید به غیر از برخی سودهای تصادفی انتظار بیشتری از این بازار داشته باشید و بدون شک زیان‌های سنگینی در انتظار شما خواهند بود. پس به یاد داشته باشید که اگر مشتاق به سرمایه گذاری در بازار بورس هستید قبل از هر چیزی ابتدا باید روی آموزش خود و توانایی‌هایتان سرمایه گذاری کرده و پس از آن، پولتان را وارد بازار کنید.

 

برای مشاهده مطالب دیگر بورس آموز کلیک کنید.

برای ورود به اینستاگرام بورس آموز کلیک کنید.

اشتراک گذاری:
برچسب ها: بازاربازار بورسبازار موازیبورسسرمایه گذاری

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

جستجو برای:
دسته‌ها
  • بورس اوراق بهادار
  • دسته‌بندی نشده
  • رمز ارز ( ارزهای دیجیتال )
  • فارکس
محصولات بورس‌آموز
  • دسته بندی نشده
  • کتاب
  • ویدئوهای آموزشی
دسته بندی دوره ها
سطح دوره
نوع دوره
فیلتر انتخاب ها
درباره بورس آموز

متن مورد نظر درباره وبسایت بورس آموز را در اینجا قرار دهید.

دنبال چی میگردی؟
جستجو برای:

دسترسی سریع
  • صدور کد بورسی
تبلیغات

دسترسی سریع
  • صفحه اصلی
  • بلاگ
  • دوره ها
  • حساب کاربری
  • پرداخت

  • location_on
    شاهین شهر ، بلوار فردوسی، فرعی 1 غربی ، ساختمان پزشکان ملت ، طبقه سوم
  • phone_android
    09307010981
  • email
    info@boursamooz.com
تمامی حقوق برای سایت بورس آموز محفوظ می باشد.
keyboard_arrow_up
ورود به سیستم ×
کد تایید
لطفاً کد تأیید ارسال شده به آن را تایپ کنید
ارسال

رمز عبور را فراموش کرده اید؟
ورود با کد یکبارمصرف
ارسال مجدد کد یکبار مصرف(00:120)
آیا حساب کاربری ندارید؟
نام‌نویسی
ارسال مجدد کد یکبار مصرف(00:120)
برگشت به صفحه ورود به سایت

ارسال مجدد کد یکبار مصرف (00:120)
برگشت به صفحه ورود به سایت
  • (+93) افغانستان
  • (+355) آلبانی
  • (+213) الجزایر
  • (+1) ساموآی آمریکا
  • (+376) آندورا
  • (+244) آنگولا
  • (+1) آنگویلا
  • (+1) آنتیگوا و باربودا
  • (+54) آرژانتین
  • (+374) ارمنستان
  • (+297) آروبا
  • (+61) استرالیا
  • (+43) اتریش
  • (+994) آذربایجان
  • (+973) بحرین
  • (+880) بنگلادش
  • (+1) باربادوس
  • (+375) بلاروس
  • (+32) بلژیک
  • (+501) بلیز
  • (+229) بنین
  • (+1) برمودا
  • (+975) بوتان
  • (+591) بولیوی
  • (+599) بونیر، سنت اواستیاوس و صبا
  • (+387) بوسنی و هرزگوین
  • (+267) بوتسوانا
  • (+55) برزیل
  • (+246) قلمرو بریتانیا در اقیانوس هند
  • (+1) جزایر ویرجین (British)
  • (+673) برونئی
  • (+359) بلغارستان
  • (+226) بورکینافاسو
  • (+257) بوروندی
  • (+855) کامبوج
  • (+237) کامرون
  • (+1) کانادا
  • (+238) کیپ ورد
  • (+1) جزایر کیمن
  • (+236) جمهوری آفریقای مرکزی
  • (+235) چاد
  • (+56) شیلی
  • (+86) چین
  • (+57) کلمبیا
  • (+269) کومور
  • (+682) جزایر کوک
  • (+506) کاستاریکا
  • (+225) ساحل عاج
  • (+385) کرواسی
  • (+53) کوبا
  • (+599) کوراسائو
  • (+357) قبرس
  • (+420) جمهوری چک
  • (+243) جمهوری دمکراتیک کنگو
  • (+45) دانمارک
  • (+253) جیبوتی
  • (+1) دومینیکا
  • (+1) جمهوری دومینیکن
  • (+593) اکوادور
  • (+20) مصر
  • (+503) السالوادور
  • (+240) گینه استوایی
  • (+291) اریتره
  • (+372) استونی
  • (+251) اتیوپی
  • (+500) جزایر فالکلند
  • (+298) جزایر فارو
  • (+691) ایالات فدرال میکرونزی
  • (+679) فیجی
  • (+358) فنلاند
  • (+33) فرانسه
  • (+594) گویان فرانسه
  • (+689) پلی‌نزی فرانسه
  • (+241) گابن
  • (+995) Georgia
  • (+49) آلمان
  • (+233) غنا
  • (+350) جبل طارق
  • (+30) یونان
  • (+299) گرینلند
  • (+1) گرنادا
  • (+590) گوادلوپ
  • (+1) گوآم
  • (+502) گواتمالا
  • (+44) گرنزی
  • (+224) گینه
  • (+245) گینه بیسائو
  • (+592) گویان
  • (+509) هائیتی
  • (+504) هندوراس
  • (+852) هنگ کنگ
  • (+36) مجارستان
  • (+354) ایسلند
  • (+91) هند
  • (+62) اندونزی
  • (+98) جمهوری اسلامی ایران
  • (+964) عراق
  • (+353) ایرلند
  • (+44) جزیره من
  • (+972) اسرائیل
  • (+39) ایتالیا
  • (+1) جامائیکا
  • (+81) ژاپن
  • (+44) جرزی
  • (+962) اردن
  • (+7) قزاقستان
  • (+254) کنیا
  • (+686) کیریباتی
  • (+965) کویت
  • (+996) قرقیزستان
  • (+856) لائوس
  • (+371) لتونی
  • (+961) لبنان
  • (+266) لسوتو
  • (+231) لیبریا
  • (+218) لیبی
  • (+423) لیختن‌اشتاین
  • (+370) لیتوانی
  • (+352) لوکزامبورگ
  • (+853) ماکائو
  • (+389) جمهوری مقدونیه
  • (+261) ماداگاسکار
  • (+265) مالاوی
  • (+60) مالزی
  • (+960) مالدیو
  • (+223) مالی
  • (+356) مالت
  • (+692) جزایر مارشال
  • (+596) مارتینیک
  • (+222) موریتانی
  • (+230) موریس
  • (+262) مایوت
  • (+52) مکزیک
  • (+373) مولداوی
  • (+377) موناکو
  • (+976) مغولستان
  • (+382) مونته‌نگرو
  • (+1) مونتسرات
  • (+212) مراکش
  • (+258) موزامبیک
  • (+95) میانمار
  • (+264) نامیبیا
  • (+674) نائورو
  • (+977) نپال
  • (+31) هلند
  • (+687) کالدونیای جدید
  • (+64) نیوزیلند
  • (+505) نیکاراگوئه
  • (+227) نیجر
  • (+234) نیجریه
  • (+683) نیووی
  • (+672) جزیره نورفک
  • (+850) کره شمالی
  • (+1) جزایر ماریانای شمالی
  • (+47) نروژ
  • (+968) عمان
  • (+92) پاکستان
  • (+680) پالائو
  • (+970) فلسطین، ایالت
  • (+507) پاناما
  • (+675) پاپوآ گینه نو
  • (+595) پاراگوئه
  • (+51) پرو
  • (+63) فیلیپین
  • (+48) لهستان
  • (+351) پرتغال
  • (+1) پورتوریکو
  • (+974) قطر
  • (+242) جمهوری دمکراتیک کنگو
  • (+40) رومانی
  • (+262) رقیب
  • (+7) روسیه
  • (+250) رواندا
  • (+290) سنت هلن
  • (+1) سنت کیتس و نویس
  • (+508) سن-پیر-ا-میکلون
  • (+1) سنت وینسنت و گرنادین‌ها
  • (+685) ساموآ
  • (+378) سان مارینو
  • (+239) سائوتومه و پرنسیپه
  • (+966) عربستان سعودی
  • (+221) سنگال
  • (+381) صربستان
  • (+248) سیشل
  • (+232) سیرالئون
  • (+65) سنگاپور
  • (+1) سنت مارتن (بخش هلندی)
  • (+421) اسلواکی
  • (+386) اسلوونی
  • (+677) جزایر سلیمان
  • (+252) سومالی
  • (+27) آفریقای جنوبی
  • (+82) کره جنوبی
  • (+211) سودان جنوبی
  • (+34) اسپانیا
  • (+94) سری‌لانکا
  • (+1) St. Gallen
  • (+249) سودان
  • (+597) سورینام
  • (+268) سوازیلند
  • (+46) سوئد
  • (+41) سوئیس
  • (+963) سوریه
  • (+886) تایوان
  • (+992) تاجیکستان
  • (+255) تانزانیا
  • (+66) تایلند
  • (+1) باهاما
  • (+220) گامبیا
  • (+670) تیمور شرقی
  • (+228) توگو
  • (+690) توکلائو
  • (+676) تونگا
  • (+1) ترینیداد و توباگو
  • (+216) تونس
  • (+90) ترکیه
  • (+993) ترکمنستان
  • (+1) جزایر تورکس و کایکوس
  • (+688) تووالو
  • (+1) جزایر ویرجین (ایالات متحده)
  • (+256) اوگاندا
  • (+380) اوکراین
  • (+971) امارات متحده عربی
  • (+44) بریتانیا (انگلستان)
  • (+1) ايالات متحده
  • (+598) اوروگوئه
  • (+998) ازبکستان
  • (+678) وانواتو
  • (+58) ونزوئلا
  • (+84) ویتنام
  • (+681) والیس و فوتونا
  • (+212) صحرای غربی
  • (+967) یمن
  • (+260) زامبیا
  • (+263) زیمبابوه