جستجو برای:
  • خانه
  • بلاگ
  • بورس آموز TV
  • صدور کد بورسی
  • اشتراک VIP
  • محصولات
    • دوره ها
      • دوره ارز دیجیتال
      • دوره سهامدار برتر
      • دوره معامله گر برتر
    • کتاب
  • درباره ما
    • 09307010981
    • info@boursamooz.com
    بورس آموز
    • خانه
    • بلاگ
    • بورس آموز TV
    • صدور کد بورسی
    • اشتراک VIP
    • محصولات
      • دوره ها
        • دوره ارز دیجیتال
        • دوره سهامدار برتر
        • دوره معامله گر برتر
      • کتاب
    • درباره ما
    0

    ورود و ثبت نام

    بلاگ

    بورس آموز بلاگ بورس اوراق بهادار پول هوشمند چیست؟ تشخیص ورود و خروج پول هوشمند در بورس

    پول هوشمند چیست؟ تشخیص ورود و خروج پول هوشمند در بورس

    پول هوشمند چیست؟

    پول هوشمند (Smart Money) یکی از مفاهیمی تأثیرگذار در بازارهای مالی به عنوان سرمایه‌ای که توسط افراد با درک بالاتر از بازار، یا افرادی که به اطلاعات پنهانی دسترسی دارند شناخته می‌شود.

    به عنوان مثال وقتی یک امیدواری بزرگ در بازار سرمایه شکل بگیرد، پول هوشمند زودتر از سهامداران عادی به بازار سرمایه یا سهمی خاص وارد می شود چرا که از سود احتمالی در آینده نزدیک، اطمینان دارد.
    .در واقع پول هوشمند، پولی است که توسط افراد به اصطلاح باتجربه، با اطلاعات خوب و با دانش سرمایه‌گذاری می‌شود. این پول در اختیار سرمایه‌گذاران عمده‌ای قرار دارد که می‌توانند پیش از دیگران حرکت سرمایه‌ها را شناسایی، پیش‌بینی یا حتی ایجاد می‌کنند.
    این پول می‌تواند در بازارهای مالی و سرمایه جریان سازی کند و تحولات شگرف قیمتی در سهم‌های مختلف بیافریند.
    .
    تشخیص جریان پول هوشمند که معمولاً به صورت منسجم وارد بازار شده و حجم و ارزش معاملات در یک بازار را با بازدهی بالا مواجه می‌کند، یکی از روش‌هایی است که برخی از سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری از آن استفاده می‌کنند.
    جریان پول هوشمند
    پول هوشمند در چهار فاز خاموش، آگاهی، شیدایی و سقوط به جمع‌آوری، افزایش قیمت، توزیع و سپس کاهش قیمت یک سهم یا دارایی می‌پردازد. در فاز خاموش، یک دارایی یا سهم در تصاحب صاحبان پول هوشمند قرار می‌گیرد.این اتفاق معمولاً درزمانی که بازار جذابیت چندانی ندارد، خالص خرید حقوقی‌ها منفی و تقاضا برای سهمی پایین یا فشار عرضه سهم بالاست و قیمت‌ها به کف رسیده‌اند رخ می‌دهد. هدف این پول در اینجا دست‌کاری بازار برای بدست آوردن بیشترین مقدار سهام در پایین‌ترین قیمت ممکن است.

    چرخه پول هوشمند

    فرض ما بر این است که بهترین بازار برای سرمایه گذاری بازار بورس است و پول هوشمند به سمت بازار بورس می رود و در آن فعالیت می کند در نتیجه چرخه پول هوشمند را در بورس بررسی می کنیم.

    ۴ مرحله چرخه پول هوشمند در بازار سرمایه:

    1. خرید و جمع آوری
    2. افزایش قیمت
    3. توزیع و فروش
    4. کاهش قیمت

    پول نادان

    در مقابل پول هوشمند پول نادان وجود دارد که توسط افراد نا آگاه و بدون سواد مالی و کم تجربه سرمایه گذاری می شود.

    تفاوت پول نادان و هوشمند

    1. پول هوشمند در اختیار افراد خبره و آگاه می باشد اما با پول نادان در اختیار افراد با سواد مالی کم است.
    2. پول هوشمند در حجم گسترده تری جریان پیدا می کند.
    3. پول هوشمند می داند در کجا و چه زمانی وارد شود اما پول نادان نمی داند باید چکار کند و سر در گم است و در نهایت در زمان اشتباهی در بازار اشتباهی وارد می شود برای همین از بین میرود.
    4. صاحبان پول هوشمند برندگان و صاحبان پول نادان بازندگان هستند این خود افراد هستند که پول خود را بصورت هوشمند و یا نادان مدیریت می کنند.

    پول هوشمند چیست؟ تشخیص ورود و خروج پول هوشمند در بورس

    پول هوشمند چه زمانی وارد بازار می شود و چه کسانی از آن منتفع می شوند؟

    1. زمانی که وضعیت بازار نامساعد است و همه اظهار نا امیدی میکنند و به نوعی فشار فروش در سهم بالا می باشد و تقاضایی برای سهام شرکت ها وجود ندارد آنجاست که پول هوشمند می تواند وارد بازار شود و آرام آرام شروع به خرید سهام کند و بعد از حمع آوری سهم، اقدام به افزایش قیمت سهم می کنند.
    2. جایی که قیمت ها به پایین ترین حد خود رسیده و اصطلاحا قیمت ها کف می باشند.

    تشخیص پول هوشمند

    یکی از فاکتورهای مهم شناسایی سهام ارزشمند، تشخیص زمان ورود و خروج پول هوشمند در سهم است. دانستن هویت پول هوشمند و زمان و جایی که این پول در آن سرمایه‌گذاری می‎شود، می‌توانید یک منفعت بزرگ برای سرمایه‌گذاران خردی باشد که قصد دارند سوار بر امواج پول هوشمند شوند.

    پول هوشمند عمدتا در موج ابتدایی وارد بازار شده و هیجاناتی را در آن ایجاد می کند که خود موجب تحریک ورود سرمایه گذاران در مرحله بعدی می شود که این نیز همگام با خروج مرحله به مرحله پول های هوشمند در بازار صورت می گیرد و لایه های آخر خریداران نیز عموما بازنده این بازی می باشند.

    پس ورود این سرمایه ها را نمی توان با عنوان استراتژی برد- برد نام برد. بلکه زنجیره ورود و خروج پول هوشمند به گونه ای می باشد که دسته های آخر خریدار عموما بازنده می باشند

    تشخیص ورود پول هوشمند در یک صنعت

    یکی از نشانه های ورود یا خروج پول هوشمند در صنایع ارزش معاملات روزانه آن می باشد. به صورت کلی در سایت  مدیرت فناوری بورس تهران هر سرمایه گذاری روزانه قادر به دیدن ارزش معاملات هر صنعت می باشد و به وسیله آن می تواند ورود یا خروج نقدینگی به صنعت را تشخیص دهد.

    برای  دیدن ارزش معاملات روزانه هر صنعت کافی است وارد سایت tsetmc شوید. در تب ها بالای بر روی بورس اوراق بهادار کلیک کنید و در مرحله بعدی در تب های پایین آن بر روی شاخص ها کلیک کنید. در قسمت برترین گروه های صنعت می توانید ارزش معاملات هر صنعت را مشاهده کنید.

    در این مرحله بهتر است که ارزش معاملات هر صنعت را به صورت روزانه در اکسل ثبت کنید تا زمانی که تغییر ارزش معاملات در یک صنعت به یکباره افزایش یافت بتوانید متوجه شوید و آن صنعت را رصد کنید.

    معمولا افزایش ۲ الی ۳ برابری ارزش معاملات هر صنعت نسبت به میانگین آن در روزهای قبل می تواند نشان دهنده ورود و یا خروج نقدینگی به صنعت باشد. حال با توجه به وضعیت نمادهای آن صنعت و بررسی موقعیت تکنیکالی آن ورود و یا خروج نقدینگی را تشخیص دهید.

    پول هوشمند چیست؟ تشخیص ورود و خروج پول هوشمند در بورس

    ورود پول هوشمند به سهم

    یکی از حائز اهمیت ترین معیارهایی که می توان از ورود پول هوشمند به سهمی آگاه شوید، افزایش قابل ملاحظه حجم معاملات روزانه در بازار بورس خواهد بود.

    ورود پول به یک سهم و به صورت کلی بازار سرمایه، میتواند موجب رشد آن سهم و بازار سرمایه شود، همچنین خروج پول از سهم و یا به صورت کلی بازار سرمایه، میتواند موجب افت آن سهم و بازار بورس شود. پس شناسایی پول هوشمند در بورس و به صورت کلی مشاهده جریان نقدینگی در هر سهم و کل بازار از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

    باید به این نکته هم توجه داشت که ورود پول هوشمند به بازار رخدادی نیست که پیوسته تکرار شود و افراد بتوانند به‌راحتی آن را تشخیص دهند. به‌طور معمول ممکن است برای یک سهم خاص، این اتفاق یک یا دو بار در سال رخ دهد که سبب رشد سریع قیمت سهم شود. دلیل این امر ورود پول هوشمند و سپس خروج آن است که موجب کسب سودهای بیشتر برای عده‌ای از سهامداران می‌گردد.

    شناخت پول هوشمند به سادگی نمی باشد و نیاز به این است که سرمایه گذارن در بازار تجربه لازم را داشته باشند. اما  دارای برخی از نشانه هایی می باشد که با تشخیص آن میتوان ورود نقدینگی به سهم یا صنعت را تشخیص داد.

     برخی از نشانه های پول هوشمند

    1. حجم معاملات در سهم به یکباره افزایش می یابد
    2. نسبت قدرت خریدار به فروشنده کاهش می یابد به گونه ای خریداران با تعداد کم ولی با حجم های بالا شروع به خرید سهم میکنند.
    3. جمع آوری سهم به صورت آهسته نمی باشد و به یکباره صورت میگیرد.
    4. قیمت ها بعد از کاهش قیمت در یک محدوده ای مانند فنر فشرده می شوند.

    خروج پول هوشمند در بورس

    خروج پول هوشمند در بورس میتواند موجب افت بازار شود. با رصد حجم معاملات در بازه های زمانی گوناگون و مقایسه آن با میانگین هفتگی و ماهانه می توان خروج پول هوشمند در سهم یا بازار بورس را شناسایی کرد.

    با استفاده از نمودار های میله ای، فیلترهای بورس و دیگر اندیکاتورها می توان حجم معاملات و جهت بازار را حدس زد و با مقایسه حجم معاملات روزانه نسبت به بازه های زمانی گوناگون می توان متوجه شد که سهمی از بازار عقب است یا نه و نسبت به این اطلاعات می توان نسبت به خرید و فروش سهم سهم اقدام کرد.

    حجم معاملات تغییرات قیمت را ایجاد میکند. حجم معاملات در بازارهای پر رونق، تقریبا سنگین و در بازارهای راکد، اغلب سبک می باشد، ولی با این وجود نمی ‌توان گفت فقط حجم معاملات به ‌صورت دقیق این موضوع را تعیین میکند. تشخیص ورود پول هوشمند نیاز به دانش کافی و تجربه و شناخت سهم و بازار دارد.

    در حقیقت چنانچه حجم معاملات یک سهم در زمان عدم وجود تقاضای آن به یکباره افزایش بسیار به خود دید، یکی از نشانه های ورود پول هوشمند محسوب خواهد شد.

    در نقطه مقابل می توان به فروش سنگین یک سهم به دیدگاه خروج پول هوشمند از آن سهم اشاره داشت؛ لذا خرید و فروش سنگین یک سهم در بازه های زمانی کوتاه مدت را می توان نشانه ای از ورود و خروج پول هوشمند به حساب آورد.

     ارزش معاملات روزانه نیز یکی دیگر از عوامل تشخیص این موضوع به شمار می رود، بدین شکل که چنانچه میانگین ارزش معاملات روزانه در بازار در محدوده ‌ای باشد و در زمان کوتاهی ۲ تا ۳ برابر شود، می ‌توان این طور برداشت کرد که دلیل این نقدینگی بالا وجود پول هوشمند است.

    پول هوشمند چیست؟ تشخیص ورود و خروج پول هوشمند در بورس

    اندیکاتور mfi برای تشخیص خروج پول هوشمند در بورس

    اندیکاتور mfi یا همان money flow index یک اندیکاتور تشخیص گردش (ورود و خروج) پول به حساب می آید. اندیکاتور mfi از دو خط ۸۰ و ۲۰ برخوردار است و از طریق این دو خط می ‌توان نقاط ورود و خروج به سهم را شناسایی کرد. گفتنی است که در قسمت تنظیمات اندیکاتور mfi ، دو گزینه tick  و real وجود دارد. چنانچه گزینه tick را انتخاب نمایید، اندیکاتور طبق تعداد معاملات تنظیم خواهد شد و چنانچه گزینه real را انتخاب کنید، اندیکاتور mfi طبق حجم معاملات تنظیم خواهد شد.

    فیلتر ورود یا خروج نقدینگی به سهم

    فیلترنویسی به سهامداران کمک می‌کند تا زمان و قیمت مناسب خرید یا فروش سهام را بیابند و بر اساس اهداف سرمایه‌گذاری خود، سهام مناسب را در بازار بورس تشخیص دهند؛ بنابراین علاوه بر در نظر گرفتن سایر عوامل ذکرشده، می‌توان برای تشخیص وجود پول هوشمند در سهم، از فیلترنویسی نیز استفاده کرد.

    حجم معاملات تأثیر زیادی در تشخیص پول هوشمند دارد. فیلتر حجم معاملات به افراد کمک می‌کند تا در صورت افزایش یک‌باره حجم، آن را شناسایی کنند. همراه با فیلتر حجم معاملات، باید وضعیت تکنیکالی سهم نیز بررسی شود.

    .

    برای مشاهده مطالب دیگر بورس آموز کلیک کنید.

    برای ورود به اینستاگرام بورس آموز کلیک کنید.

    اشتراک گذاری:
    برچسب ها: Smart Moneyاندیکاتور mfiپول هوشمندپول هوشمند چیست؟پول هوشمند در بورستشخیص پول هوشمندتشخیص ورود پول هوشمندخروج پول هوشمند در بورسورود پول هوشمند در بورس

    1927166ccabc57cd640f93863f45f220 1

    قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

    ​

    نام شرکت ویژگی‌ها امتیاز لینک ثبت‌نام
    کارگزاری آگاه
    • ارائه خدمات متمایز در قالب باشگاه مشتریان
    • سامانه معاملاتی اختصاصی و کاربرپسند
    • امکان دریافت اعتبار معاملاتی
    • امکان دریافت وام قرض‌الحسنه برای معاملات
    • امکان ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
    5star min

    قصد خرید یا فروش ارز دیجیتال در ایران را دارید؟ در این سایت می‌توانید با اطمینان و با چند کلیک خرید کنید:

    ​

    نام ویژگی‌ها امتیاز لینک ثبت‌نام
    نوبیتکس
    • خرید ارز دیجیتال با کارت بانکی شتاب
    • بدون نگرانی از تحریم
    • معامله با کارمزد و سرعت مناسب
    • معاملات بیت‌کوین، اتریوم، ریپل، تتر و… در برابر ریال و دلار
    5star min
    قدیمی تر پاسخ به سوالات پرتکرار سهام عدالت
    جدیدتر سیو سود در بورس چیست؟ استراتژی های مختلف سیو سود

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    دسته‌ها
    • بورس اوراق بهادار
    • رمز ارز ( ارزهای دیجیتال )
    • فارکس
    • ویدئو
    سهامدار برتر
    سهامدار برتر
    با ما در ارتباط باشید
    • تهران ، صادقیه ، خیابان آیت الله کاشانی
    • 09307010981
    • info@boursamooz.com

    insta
    telegam
    aparat 1

    پرفروش ترین محصولات
    • دوره جامع ارز دیجیتال
      دوره ارز دیجیتال با وحید مسعودی
    • moamelegar bartar
      معامله گر برتر
    تمامی حقوق برای سایت بورس آموز محفوظ می باشد.
    پشتیبانی سایت توسط : پشتیبان وردپرس
    question

    ورود

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت